Q&A

Veelgestelde vragen

MASTERCLASS

Ik wil wel professionele resultaten maar niet gaan werken in de woonbranche. Is het nuttig dat ik de Woonwijzer masterclass in één dag volg?


U geeft aan professionele resultaten te bereiken in huis. Daar is kennis voor nodig. De masterclass geeft u precies datgene wat nodig is om een succesvol resultaat te bereiken, waarin u alle gemaakte keuzes professioneel kunt onderbouwen.
Het is toch niet de bedoeling dat ik mijn huis in de kasteelstijl inricht?


Nee, u leert uw eigen huis inrichten in eigen persoonlijke stijl. Om dit te versterken tonen wij u 3 binnen-kijkers ter inspiratie. Ieder interieur van de binnen-kijker is ontstaan via de Woonwijzermethode©. Dat betekend een compleet interieur op eigen wijze én met kennis is ingericht in uw persoonlijke woonstijl.
Wat wordt er bedoelt met een sleutelklare woning ?


Deze definitie wordt per aanbieder verschillend gebruikt. De Woonwijzer noemt een woning sleutelklaar als u bij het openen een inrichting aantreft met producten door u persoonlijk én met woonkennis geselecteerd, zodat u zich als bewoner thuis voelt en duurzaam kunt genieten van uw keuzes.
WAT IS DE HOMEBRANDKEY? ©


Uw persoonlijke huissleutel. Deze verleent u persoonlijke toegang tot uw huis. Een thuis wat zo compleet ingericht is dat u er zou willen wonen. Met een door uzelf samengestelde inrichting bestaand uit alle woononderdelen, die u persoonlijk geselecteerd heeft met uw huismerksleutel! De HomeBrandKey kunt u vinden in het hart van het Woonwijzermerk. U speelt de hoofdrol met uw persoonlijke huismerksleutel.
Wat is het verschil tussen Woonkunde en de Woonwijzermethode.


Woonkunde is kennis/ expertise op Woongebied. Met kennis inrichten. Om die kennis te verkrijgen is de Woonwijzermethode© in 1999 ontwikkeld door Hennie Bosman en heeft zij in het zelfde jaar het Instituut voor Woonkunde© De Woonwijzer opgericht. Een structureel en bewezen stappenplan dat niet alleen richting geeft maar ook inhoudelijke kennis. Deze kennis is exclusief verkrijgbaar op het Arendsslot.
Waarom individuele adviesgesprekken of een vervolgtraject? Is een Woonwijzer Masterclass nog niet genoeg?


De Masterclass is een eerste aanzet, een perfecte basis om kennis en inzicht te krijgen. De Masterclass is klassikaal. We gaan dus niet inhoudelijk op uw specifieke woonvragen in. Wel krijgt u door tips en tools en voorbeelden ( zie sleutelgaten) uzelf kennis en inzicht krijgen hoe u de methode kunt toepassen.

Tijdens de VIP cursus niveau A gaat u zich verder verdiepen. Uw Programma van Eisen ( volgens de Woonwijzermethode) komt dan goed van pas. We gaan dan ook inhoudelijk op de productkennis in. U maakt 2 interieurvoorstellen en gaat hieruit de beste keus maken. De aandacht van het Woonwijzerteam gaat deze dag onverdeeld uit naar u als Woonwijzer VIP- cursist.
Waarom kiezen voor de Masterclass Woonwijzer in één dag terwijl ik overal gratis advies of informatie kan krijgen op internet?


Inrichten is een complexe bezigheid waar vakkennis voor vereist is. Wanneer u een interieurcoach inschakelt is het uiterst belangrijk dat diegene u inschakelt u adviseert volgens De Woonwijzermethode. Daarbij zowel woon- als bouwkundige kennis heeft. Hoe langer een interieur coach of stylist werkzaam is des te groter zal de expertise zijn.

Het grote voordeel van de Masterclass is dat u in 1 dag tijd de belangrijkste basiskennis “in huis haalt”. U verkrijgt voor eens en altijd kennis. Voor velen een levens-verrijkende en onmisbare ervaring doordat u die kennis duurzaam toe kunt passen voor altijd!
WAT is het verschil met niveau A en de Masterclass Woonwijzer in één dag?


Tijdens de masterclass deelt u het Instituut voor Woonkunde en de Woonwijzershowroom met anderen. Velen zien een huis inrichten als een persoonlijke gelegenheid en hebben behoefte aan privacy en discretie. Met de voorkennis uit de masterclass gaat u deze dag gericht aan de slag. U hebt tijdens de Woonwijzer Masterclass alle woononderdelen helder omschreven, weet dus precies wat u wilt en waar u naar op zoek bent én wat u niet wilt.


Wijzer voor wijzer gaat u tijdens de VIP cursus producten verzamelen. Uiteraard wordt u deskundig geholpen door het Woonwijzerteam. Zij voorzien u van productinformatie/ prijzen enz. U selecteert met uw HomeBrandKey met kennis van wonen dé producten die bij u passen.

INTERIEUR PROJECTEN

Waarom zou ik voor mijn project Woonwijzer als partner kiezen?


  1. Woonwijzerteam: Woonkundig experts, deskundig op bouw- én interieurgebied!
  2. Alle kennis in huis van planvorming tot realisatie
  3. Woonwijzer, één vaste leverancier voor uw complete in- en exterieur
  4. Eén offerte, inclusief 3D ontwerp met kleur en materialenplan
  5. Eén aanspreekpunt/ persoonlijke projectleider
  6. Duidelijke en transparante communicatie
  7. Rechtstreekse inkoop bij fabrikant, beste prijs/ kwaliteitsgarantie
  8. Tijdswinst door efficiënte werkwijze en strikte planning
  9. Perfecte na- service
  10. Referenties van Woonwijzer klantrelaties beschikbaar
Wat verstaat Woonwijzer onder grote projecten?


Onze opdrachten zijn divers: villaprojecten, kantoren, grachtenpanden, boerderijen, restaurants, scholen, kerken, kastelen, landhuizen en winkels ondergingen complete metamorfoses waar wensen werden vertaald naar werkelijkheid.
Realiseert de Woonwijzer alleen grote projecten?


Woonwijzer is gevestigd op een toplocatie: Het Arendsslot. Misschien dat sommigen daarom denken dat wij alléén grote woonprojecten realiseren.
In tegendeel! Veelvuldig wordt een beroep op onze expertise gedaan om een woonkamer, kantoor, keuken, slaapkamer of badkamer of buitenterras opnieuw in te richten. Dit noemen wij de kleine projecten. Aarzel daarom niet om contact op te nemen, bij voorkeur in het vroegste stadium, bij uw planvorming. Onze expertise ligt namelijk in het ontwerpen en begeleiden van planvorming t/m het inrichten van uw woonproject. Uw Woonwijzerteam is tijdens het hele inrichtingstraject uw enige aanspreekpunt.

Q&A